BimmerFest BMW Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
57 Posts
Discussion Starter · #1 ·
For the past couple days this happened few times. After I start the car the power steering is not working. I switch the car off, start it back immediately, the power steering is working fine. Any ideas what might be going on? I hear no noises when I turn or anything. Fluid is not low. Any insight would be much appreciated.
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,946 Posts
It sounds like you are said you are not hearing any noise, so the belt might not be a problem. Are you in Charleston SC? The reservoir is a easy & cheap DIY, depending on where you shop your part. The CH11S fluid can be found at most NAPA stores. You would probably need 3 cans to refill. Somewhere less than 125.00 if you do it yourself. The problem could also be a sticking check valve in the pump,? Fresh fluid might helps this also.

Good Luck!
 

·
Registered
Joined
·
57 Posts
Discussion Starter · #5 ·
It sounds like you are said you are not hearing any noise, so the belt might not be a problem. Are you in Charleston SC? The reservoir is a easy & cheap DIY, depending on where you shop your part. The CH11S fluid can be found at most NAPA stores. You would probably need 3 cans to refill. Somewhere less than 125.00 if you do it yourself. The problem could also be a sticking check valve in the pump,? Fresh fluid might helps this also.

Good Luck!
Thank you. I live in Charleston. You around here now?
I normally shop online and can do simple stuff myself. It has not happened since then, it happened for 2 days and stopped. I will change the fluid first I guess and if it happens again I will go ahead and change the reservoir and see how it goes.
An unrelated (maybe) issue is my car has been draining battery when it is not used and figured out the drivers side door sill lighting has been malfunctioning (high pitched whining noise when the car is off). I just took care of it by removing the connections to the sill. My question is whether low battery can cause issues like this?
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
Thank you. I live in Charleston. You around here now?
I normally shop online and can do simple stuff myself. It has not happened since then, it happened for 2 days and stopped. I will change the fluid first I guess and if it happens again I will go ahead and change the reservoir and see how it goes.
An unrelated (maybe) issue is my car has been draining battery when it is not used and figured out the drivers side door sill lighting has been malfunctioning (high pitched whining noise when the car is off). I just took care of it by removing the connections to the sill. My question is whether low battery can cause issues like this?
I'm having similar issues.. Also with battery drain. Does anyone have any further information on this?
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top