BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner

Najlepsze drogi do "DRIVING" w Kalifornii?

57K views 73 replies 56 participants last post by  a317317317317  
#1 ·
Wybieram się do Yosemite w przyszłym miesiącu i nie mogę się doczekać, aż wjadę na gładkie, kręte drogi prowadzące do zachodniego wejścia do parku.

To dało mi do myślenia. Czy są jakieś inne dobre drogi dla "kierowców" na drodze do Yosemite? A jakie są Twoje ulubione drogi w Kalifornii?

Uwielbiam Skyline w Bay Area (chyba nazywa się Skyline Ridge albo coś w tym stylu). W rejonie Big Bear/Arrowhead jest kilka niesamowitych dróg.

Jakieś inne?

#2 ·
W So Cal można znaleźć wspaniałe drogi wokół Palomar Mountain. Bliżej LA znajduje się autostrada Ortega Highway (po prostu za krótka, nadmiernie patrolowana i przeznaczona do zamknięć z powodu budowy) oraz Angeles Crest Highway (nirwana!). ACH prawie nie ma zakrętów o malejącym promieniu i ma ponad 70 mil długości (chociaż od lat jest zamknięta w środkowej części, myślę, że z powodu osuwisk). Zaledwie siedem mil od zachodniego krańca znajduje się wariant poprzez skręcenie na Angeles Forest Road i stamtąd można jechać w kilku kierunkach dobrymi drogami, powiedzmy w kierunku Elizabeth Lake Road (i Harley's Rock Inn) oraz różnych dróg kanionowych (dwa kciuki w górę dla Bouquet Canyon!). Drogi kanionowe Malibu (wiele do wyboru, niektóre do/z Rock Store) są zabawne, ale ciasne, podobnie jak Glendora Mountain Road. Zobaczysz także najbardziej egzotyczne samochody na milę w pobliżu Malibu.

#45 ·
W So Cal...różne drogi kanionów (kciuk w górę dla Bouquet Canyon!).
Przepraszam za odgrzebywanie wątku, ale...Znalazłem perełkę (która może być dość przerażająca) z Elizabeth Lake. Jest to 1,5-pasmowy odcinek o długości 20 mil o nazwie "Pine Canyon Rd", którego nawierzchnia sięga wczesnych lat 1900. Jest niewiele oznaczeń i sporo rancz po drodze. Odkryłem to wczoraj i było niesamowite. Z zachodu należy jechać drogą 5 na północ od Los Angeles do 138 na wschód. Po dwóch milach zobaczysz zjazd na "Old Ridge Route", która była najszybszym bezpośrednim sposobem dotarcia do Los Angeles z Bakersfield w latach 1910. Możesz albo jechać 22-milową Ridge Route (która nie jest już utrzymywana), albo skręcić w lewo, aby wjechać na Pine Canyon. Ta droga była również intensywnie używana przed ukończeniem Ridge Route. Początkowo droga była zaprojektowana dla samochodów, aby jechały z prędkością około 15 mil na godzinę! Ta droga prowadzi przez Elizabeth Lake, Leona Valley i dwie inne historyczne trasy z powrotem do Los Angeles, Bouquet Canyon i San Francisquito Canyon Roads. Pine Canyon oferuje również niesamowite widoki.Mam nadzieję, że kilka osób spróbuje! Ciekawe jest zobaczyć drogę, którą ludzie jechali przed trasą 99, nie mówiąc już o I-5. Kiedyś podróż z Los Angeles do Bakersfield zajmowała ludziom 12-15 godzin.

#3 ·
Na południe

Jeśli masz kabriolet (lub chcesz skorzystać z szyberdachu), możesz wybrać się na przyjemną przejażdżkę autostradą Coast Highway z Carlsbad do La Jolla w północnej części hrabstwa San Diego. Po drodze jest sporo postojów, ale także mnóstwo sklepów i restauracji, a niektóre odcinki znajdują się tuż nad wodą - świetne dla młodych facetów na randce. :thumbup: (Byłoby dobrze dla "starego" BJ, przed rodziną, aby się popisać) Nie polecam jednak tej jazdy jako toru wyścigowego ani jazdy o osiągi, zbyt wiele rozproszeń.
AJ

#4 ·
Na północ od Golden Gate:

Droga 175 między Hopland i Lakeport (hrabstwa Mendocino i Lake)...15 mil wąskich, krętych pasów i dość stromych podjazdów. Nie dla osób o słabych nerwach. Oblodzone/śliskie zimą.

Droga 128 na zachód od drogi 101 (hrabstwa Sonoma/Mendocino)....nie tak kręta, ale piękna. Zabierze Cię w kierunku wybrzeża NoCal. Degustacja win w okolicy.

Droga 29...Calistoga do Middletown (hrabstwa Napa/Lake)...posiada dobre podjazdy i TAK!!! Pasy do wyprzedzania!!! Degustacja win na obu końcach tej trasy. Oblodzone/śliskie zimą.

#5 ·
Popieram rekomendację SonomaDriver dotyczącą Hwy 29 z Calistogi do Middletown. Miałem wiele wspaniałych przejazdów tą drogą zarówno moim Scirocco z 79 roku, jak i Prelude z 88 roku. Niektóre zakręty o malejącym promieniu trzymają cię w napięciu i TAK! pasy do wyprzedzania.

#9 ·
Jestem mieszkańcem Bay Area, teraz wygnanym na płaskie tereny Teksasu, ale pamiętam wszystkie moje ukochane drogi.

W samej zatoce Hwy 35 (Skyline Drive) to świetna droga, zwłaszcza jeśli przejedziesz nią całą drogę od Hwy 92 do Hwy 9 (lub odwrotnie). Uważaj jednak na szeryfów hrabstwa San Mateo. Również w tym obszarze znajduje się Hwy 84 - przejedź nim całą drogę od 280 do Hwy 1. Ta droga nie ma pasów do wyprzedzania, ale miejscowi są sprytni i zjadą na bok, jeśli jedziesz szybciej. W San Jose, jeśli chcesz się nabawić choroby lokomocyjnej, spróbuj drogi do obserwatorium Mt. Hamilton.

Popieram rekomendację SonomaDriver dotyczącą Hwy 29 z Calistogi do Middletown. Miałem wiele wspaniałych przejazdów tą drogą zarówno moim Scirocco z 79 roku, jak i Prelude z 88 roku. Niektóre zakręty o malejącym promieniu trzymają w napięciu i TAK! pasy do wyprzedzania.
Świetne rekomendacje... Dodałbym również Mines Road w East Bay, zaczynając od obszaru Livermore. Niewiele samochodów i wspaniałe zakręty!

#11 ·
CARMEL VALLEY ROAD - FTW! Niesamowite zakręty i naprawdę wspaniałe zmiany wysokości między Carmel a Greenfield. Niesamowite!
Carmel Valley Road jest wspaniała. Jedynym miejscem, gdzie naprawdę są policjanci, jest okolica Midvalley (Safeway) i kiedy droga dociera do 35 i przechodzi obok kilku winnic za Laurallas (SP) grade. Ta trasa to również wspaniała droga, która prowadzi z Carmel Valley do Laguna Seca.
Jeśli wolisz scenerię wybrzeża, jazda autostradą nr 1 jest wspaniała. Jest jeszcze lepiej w nocy, kiedy jest mniej ludzi i kamperów.

#8 ·
Droga 1 z Muir Beach w Marin aż do Rockport w pobliżu północnego krańca hrabstwa Mendocino. Zrobiłem to w zeszłym tygodniu służbowym samochodem i ledwo mogłem utrzymać oczy na drodze ze względu na oszałamiające widoki na wybrzeże.

Staraj się nie próbować w samym środku lata ze względu na dodatkowych turystów i prawdopodobną gęstą mgłę.

#10 ·
Droga 1 z Muir Beach w Marin aż do Rockport w pobliżu północnego krańca hrabstwa Mendocino. Zrobiłem to w zeszłym tygodniu służbowym samochodem i ledwo mogłem utrzymać oczy na drodze ze względu na oszałamiające widoki na wybrzeże.

Staraj się nie próbować w samym środku lata ze względu na dodatkowych turystów i prawdopodobną gęstą mgłę.
Jedna z najlepszych dróg, jakimi kiedykolwiek jechałem. Jest dość niebezpieczna, ponieważ to tak naprawdę nic innego jak seria ciasnych zakrętów z niską prędkością. I jak mówi GarySL, widoki są niesamowite. Byłaby to wspaniała jazda w serii 3 lub na motocyklu sportowym.

Dzięki, Mike.

#13 ·
hwy 18 jest niesamowite

W przyszłym miesiącu wybieram się do Yosemite i nie mogę się doczekać, aż wjadę na gładkie, kręte drogi prowadzące do zachodniego wejścia do parku.

to skłoniło mnie do myślenia. Czy są jakieś inne dobre drogi dla "kierowców" w drodze do Yosemite? A jakie są Twoje ulubione drogi w Kalifornii?

Uwielbiam Skyline w Bay Area (chyba nazywa się Skyline Ridge lub coś w tym stylu). W rejonie Big Bear/Arrowhead jest kilka niesamowitych dróg.

Jakieś inne?
Zgadzam się, że w so cal, hwy 18 z San Bernardino do Lake Arrowhead, Running Springs i dalej do Big Bear jest niesamowite - ale jak każda wspaniała droga jest zaśmiecona kompletnymi idiotami, którzy nie rozumieją, jak jeździć i sprawiają, że zabawa jest bardzo niebezpieczna.

Dolna część to czteropasmówka z super szybkimi zakrętami każdego rodzaju z doskonałą, lepką nawierzchnią. Jest kilka ładnych obszarów z trzema cyframi mph. Różnorodność wjeżdżania pod górę w porównaniu do latania i "toczenia się" w dół dodaje różnorodności.

Górna część jest znacznie węższa, dwupasmowa i znacznie bardziej niebezpieczna, ale całkowita frajda z jazdy - gdy jest pusta.

Jeżdżę HWY 18 od 1976 roku i znam ją jak własną kieszeń. Wtedy nie było policji i małego ruchu. Dziś - odwrotnie.

Mieszkam u podnóża Angeles Crest Hwy (strona La Canada) i przyzwyczaiłem się do nieustannego dźwięku pojazdów ratowniczych i helikopterów, które codziennie tam jeżdżą, aby zeskrobać resztki niedoświadczonych kierowców. Policja jest tam bardzo twarda. Jest to raj dla ulicznych motocyklistów i producentów samochodów z zaciemnionymi nowymi samochodami w testach rozwojowych itp.

#18 ·
Zgadzam się, że w południowej Kalifornii, autostrada 18 z San Bernardino do Lake Arrowhead, Running Springs i dalej do Big Bear jest niesamowita - ale jak każda wspaniała droga jest usiana kompletnymi idiotami, którzy nie rozumieją, jak jeździć i sprawiają, że zabawa jest bardzo niebezpieczna.

Dolna część to czteropasmówka z super szybkimi zakrętami każdego rodzaju z doskonałą, przyczepną nawierzchnią. Jest kilka ładnych obszarów z trzema cyframi mph. Różnorodność wciągania na wzgórze w porównaniu do latania i "toczenia się" w dół dodaje różnorodności.

Górna część jest znacznie węższa, dwupasmowa i znacznie bardziej niebezpieczna, ale całkowita frajda z jazdy - gdy jest pusta.

Jeżdżę HWY 18 od 1976 roku i znam ją jak własną kieszeń. Wtedy nie było policji i małego ruchu. Dziś - odwrotnie.
Zgadzam się, zwłaszcza z dolną częścią z czteropasmowym zakrętem. Jeśli masz dobry zestaw opon, możesz je naprawdę dobrze przetestować. Na niektórych długich odcinkach mogę z łatwością przekroczyć 125 mil na godzinę moim E36 M3, a nawet moim skromnym SLK (z opuszczonym dachem) lata temu. Już nie, ponieważ CHP jest dość aktywna w ostatnich latach. Bądź bardzo ostrożny i nie daj się zbytnio ponieść emocjom, a powinieneś nadal dobrze się bawić.

Nie jestem zbytnio szalony na punkcie górnej części, ponieważ jest wąska i ciasna i bez względu na to, jak czysta jest, zawsze doganiasz wolny ruch, który pełza z prędkością 30 mil na godzinę. Kończysz utknięty za nimi na 15 minut, zanim otworzy się ponownie na może 2 minuty. To może być dość frustrujące.

#14 ·
Z pewnością nie SoCal, ale od dawna utrzymuję, że California Highway 1 między San Simeon i Carmel to Najwspanialsze Dwie Godziny w Życiu Kierowcy Samochodu Sportowego. I jeszcze nie widziałem innego odcinka drogi, krótkiego czy długiego, który sprawiłby, że ponownie przemyślałbym ten tytuł.

#62 · (Edited)
Z pewnością nie SoCal, ale od dawna utrzymuję, że California Highway 1 między San Simeon i Carmel to Najwspanialsze Dwie Godziny w Życiu Kierowcy Samochodu Sportowego.
Umieramy z pragnienia, aby zabrać nasze E93 na PCH. Kolorado ma wspaniałe malownicze trasy, ale oczywiście nic z Pacyfikiem w tle.

Mówiąc o tym, oto co przekonało nas do zdobycia naszego E93... Nie wyobrażam sobie żadnego właściciela kabrioletu (E93 lub nie), który oglądałby to i nie chciałby jechać PCH.

EDIT: To nie ja wskrzesiłem ten wątek. :D

#15 ·
Any others?
Cóż, oto kilka z mojego podwórka :D
Carmel Valley Road (G16), Carmel Valley do Greenfield
Mission Rd & Nacmiento Furgusson Rd, Jolon Rd do Hwy 1
Hwy 1, Morro Bay do Carmel
Hwy 1, Santa Cruz do Pacifica

A oto kilka kolejnych, którymi jeździłem i które uwielbiałem:
Hwy 1, San Francisco do Leggett
Hwy 198, San Lucas do Coalinga
Hwy 58, Santa Margarita do McKittrick
Mt Hamilton Rd/San Antonio Valley Rd/Del Puerto Cyn Rd, San Jose do Hwy 5
Badwater Road (Death Valley), Indian Village do Park Boundary
Hwy 120 (Tioga Pass Road - Yosemite), po otwarciu letnim ;)
Hwy 49, Mariposa do Yosemite Junction
Hwy 33 & Lockwood Valley Road, Ojai do Frazier Park
Cerro Noroeste, Hwy 33 do Mil Potrero Road
Hwy 2 (Angeles Crest Hwy), La Canada do Wrightwood
Latigo Cyn Rd, Malibu
Tuna Cyn Rd, Malibu
Piuma Rd/Schueren Rd/Stunt Rd, Santa Monica Mtns
Mulholland Hwy, Santa Monica Mtns
Hwy 243, Banning do Mountain Center
Hwy 36, Hwy 1 do Red Bluff
Hwy 89, Hwy 44 do Truckee

Muszę teraz przestać i iść na przejażdżkę.

#22 ·
Cóż, oto kilka z mojego podwórka :D
Carmel Valley Road (G16), Carmel Valley do Greenfield
Mission Rd & Nacmiento Furgusson Rd, Jolon Rd do Hwy 1
Hwy 1, Morro Bay do Carmel
Hwy 1, Santa Cruz do Pacifica

A oto kilka więcej, którymi jeździłem i które uwielbiałem:
Hwy 198, San Lucas do Coalinga
Hwy 58, Santa Margarita do McKittrick
Mt Hamilton Rd/San Antonio Valley Rd/Del Puerto Cyn Rd, San Jose do Hwy 5
Badwater Road (Death Valley), Indian Village do Park Boundary
Hwy 120 (Tioga Pass Road - Yosemite), po otwarciu letnim ;)
Hwy 49, Mariposa do Yosemite Junction
Hwy 33 & Lockwood Valley Road, Ojai do Frazier Park
Cerro Noroeste, Hwy 33 do Mil Potrero Road
Hwy 2 (Angeles Crest Hwy), La Canada do Wrightwood
Latigo Cyn Rd, Malibu
Tuna Cyn Rd, Malibu
Piuma Rd/Schueren Rd/Stunt Rd, Santa Monica Mtns
Mulholland Hwy, Santa Monica Mtns
Hwy 243, Banning do Mountain Center
Hwy 36, Hwy 1 do Red Bluff
Hwy 89, Hwy 44 do Truckee

Muszę teraz przestać i iść na przejażdżkę.
Musiałeś natknąć się na Hwy 17 między Los Gatos i Scott Valley.

#16 ·
:yikes:
Wybieram się do Yosemite w przyszłym miesiącu i nie mogę się doczekać, aż wjadę na gładkie, kręte drogi prowadzące do zachodniego wejścia do parku.

To dało mi do myślenia. Czy są jakieś inne dobre drogi dla „kierowców” na drodze do Yosemite? A jakie są Twoje ulubione drogi w Kalifornii?

Uwielbiam Skyline w Bay Area (chyba nazywa się Skyline Ridge lub jakoś tak). W rejonie Big Bear/Arrowhead jest kilka niesamowitych dróg.

Jakieś inne?
Jechałem tą drogą w nocy w wypożyczonym minivanie - wystraszyło mnie to na śmierć!

#17 ·
Trasa 23... od 101 w Thousand Oaks, jedź na południe 23 do PCF. Mów o zakrętach i zwrotach przez 12 mil!

Jeśli mieszkasz w północnej części hrabstwa LA, możesz chcieć pojechać tą drogą w pewnym momencie tylko dla przyjemności! Upewnij się, że pasażerowie w samochodzie nie dostaną choroby lokomocyjnej, zanim wyjedziesz... :D

#21 · (Edited)
Trasa 23... od 101 w Thousand Oaks, jedź na południe 23 do PCF. Mówimy o zakrętach i zwrotach na 12 mil!

Jeśli mieszkasz w północnej części hrabstwa LA, możesz chcieć pojechać tą drogą w pewnym momencie tylko dla przyjemności! Upewnij się, że pasażerowie w samochodzie nie dostaną choroby lokomocyjnej, zanim wyjedziesz... :D
Mieszkałem w Thousand Oaks w latach 1973-2004. Decker Cyn Rd to żadna frajda. Byłem tam wiele razy. Droga opada w dół na zakręty na 2. biegu. To praca i wcale nie jest fajna. W tym obszarze odcinek Malibu Cyn między Mulholland a oceanem ma ładne zakręty. Hwy 23 między Moorpark i Fillmore ma zakręty w Grimes Cyn.

#19 ·
Wow, jesteście niesamowici.

Uwielbiam Highway 1 - szczególnie w okolicach Big Sur, dziękuję za przypomnienie o tym zdradzieckim, ale niesamowitym kawałku drogi.

Te kaniony wokół Malibu i Santa Monica są również niezwykle wymagające, zwłaszcza gdy zawsze wypatrujesz przypadkowej plamy brudu pokrywającej wierzchołek zakrętu. Ale Mullholland jest w dzisiejszych czasach śmiesznie zniszczony. Nie można osiągnąć żadnej zauważalnej prędkości na tej drodze ze strachu przed wpadnięciem w nową dziurę (lub jedną z wielu starych) i wgnieceniem koła.

Szkoda, że kiedyś wspaniałe drogi, takie jak te wokół San Bernadino, są zatkane ruchem i policją.

Upewnię się, że będę się dobrze bawił na 120 do Yosemite. Jaka jest sytuacja z policją w tych okolicach?

#23 ·
Będę musiał wypróbować niektóre z tych dróg. Za każdym razem, gdy jadę do Big Bear lub Arrowhead, jest zbyt wiele samochodów przede mną, aby mieć „dynamiczną” jazdę.

#28 ·
Highland Valley Road w San Diego, która biegnie od West Bernardo Drive do Highway 67 w Ramona, to mnóstwo zabawy. Dużo naprawdę ciasnej, krętej drogi na krótkim (zgaduję około 15 mil) odcinku. Tylko nie jeździj w weekendy, jest tam tłoczno od rowerów i motocykli.

#29 ·
Bodfish Caliente Road pomiędzy Hwy 58 (pomiędzy Tehachapi i Bakersfield) a Lake Isabella.

#30 ·
Bodfish Caliente Road pomiędzy Hwy 58 (pomiędzy Tehachapi i Bakersfield) a Lake Isabella.
Tego jeszcze nie robiłem! Słyszałem o tym.
Czas na wycieczkę.

Dzięki za radę!

#31 ·
Trochę zaskoczony, że nikt nie wspomniał o Skaggs Springs Road z Healdsburga na wybrzeże. Nadmorski odcinek drogi prawdopodobnie nie byłby zbyt przyjemny w samochodzie (jeździłem nim tylko na rowerze), ponieważ jest jednopasmowy, a nawierzchnia nie jest w najlepszym stanie, ale odcinek w głąb lądu to idealna droga dla samochodów.

Odcinek Highway 1 od wybrzeża na północ od Fort Bragg w głąb lądu do Leggett to również znakomity kawałek drogi.

#36 ·
Trochę zaskoczony, że nikt nie wspomniał o Skaggs Springs Road z Healdsburga na wybrzeże. Przybrzeżna część drogi prawdopodobnie nie byłaby zbyt przyjemna w samochodzie (jeździłem nią tylko na rowerze), ponieważ jest jednopasmowa, a nawierzchnia nie jest w najlepszym stanie, ale część śródlądowa to idealna droga dla samochodów.

Odcinek Highway 1 od wybrzeża na północ od Fort Bragg w głąb lądu do Leggett to również znakomity kawałek drogi.
Tak, Skagg Springs w pobliżu wybrzeża jest bardzo wąska, a ludzie na rowerach nękają tę drogę :rofl:

Highway 1 to niesamowita przejażdżka.

#32 ·
To zupełnie coś innego niż "twisty-theme", ale kilka lat temu jechałem I-10 na wschód z LA do Arizony. Droga jest również dość gładka, a kierowcy ciężarówek są dobrze wychowani. Kiedy miniesz Palm Springs, poza kłębkami i tym więzieniem na środku pustyni, absolutnie nic nie można trafić...

#33 ·
To zupełnie coś innego niż "twisty-theme", ale kilka lat temu jechałem I-10 na wschód od LA do Arizony. Droga jest również dość gładka, a kierowcy ciężarówek są dobrze wychowani. Kiedy miniesz Palm Springs, poza kłębami i tym więzieniem na środku pustyni, absolutnie nic nie można trafić... ... jeśli wiesz, o co mi chodzi :angel:
Przejechałem ten odcinek drogi 5 lat temu. Myślałem, że jestem najszybszy z prędkością 100 mil na godzinę w mojej wypożyczalni, dopóki ktoś w BMW (nie mniej) mnie nie wyprzedził :neener: i zniknął w ciemną noc. Mój pasażer przysięgał, że migające światła na nocnym niebie to UFO:yikes:

#37 ·
Wszystko to w tym samym obszarze:
Hwy 128, Cloverdale do Albion
Jeśli jesteś trochę bardziej żądny przygód:
Spróbuj Mountain View Road od Hwy 1 (na południe od Manchester) do Boonville, a następnie Hwy 253 od Boonville do Ukiah.
A także Stewart's Point Road od wybrzeża do Geyserville lub po prostu wybierz dowolną drogę w tym obszarze.

#38 ·
Widziałem tu kilka wspaniałych tras! Przywołuje kilka wspomnień.....

Kiedy mieszkałem w Oceanside, często zabierałem swoje 325 convertible przez Palomar Mtn i obok jeziora, a na końcu wracałem przez Ramonę i kierowałem się 15 z powrotem do domu. Budowa i ruch w kasynie oznaczają, że teraz trzeba to dobrze wyczuć, aby odbyć dobrą, szybką jazdę.... Osobiście lubię późny wieczór na tę przejażdżkę. Albo wczesną wiosną, kiedy na szczycie Palomar jest jeszcze chłodno.

Ortega straciła na razie swój urok, przynajmniej do czasu zakończenia budowy na szczycie, ponieważ mniej więcej utkniesz na 30 minut siedzenia.

Mulholland zrobiłem tylko raz, ale było wspaniale, kiedy to zrobiłem... Nie mogę się doczekać, aż zrobię to ponownie po przyjściu nowego dziecka.

1 z SLO do Monterey zawsze była moją ulubioną....

Moją słabością w LA jest 110 z LA do Pasadeny.... Wiem, wiem... to LA, ale powiem wam, to moja mała słabość, kiedy wyjeżdżam z LA.

#39 ·
Osobiście nie znoszę betonowych autostrad w Los Angeles. Lubię czuć drogę, ale odczuwanie betonowych szwów na 405 i 101 jest po prostu irytujące. To one są powodem, dla którego muszę szukać ładnych dróg do jazdy w SoCal.

#40 · (Edited)
Spróbuj Hwy 50 na wschód od Sacramento

Pojechałem na konferencję w So Lake Tahoe kilka tygodni temu i zabrałem mój 335 (albo on mnie zabrał). Jechałem z Shingle Springs do Tahoe w czwartkowy poranek. Było fantastycznie! Mały ruch, słonecznie i ciepło oraz mnóstwo wspaniałych zakrętów na dobrej drodze.

Spróbuj także Hwy 46 z Paso Robles do Cambria na środkowym wybrzeżu.

Uważaj na siebie!