BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner

Nie można zakodować wideo w ruchu

64K views 321 replies 150 participants last post by  Amayaaa  
#1 ·
Używałem aplikacji Bimmercode z i3, którego miałem, dopóki kilka tygodni temu nie dostałem mojego G30 z 2017 roku, więc w miarę dobrze znam aplikację i kodowanie.

Ale podczas próby zakodowania VIM, jesteś proszony o przytrzymanie kontrolera do przodu, co robię, a następnie otrzymuję komunikat, że powinienem zobaczyć ustawienie blokady prędkości? Nigdy nie widzę żadnego rodzaju ustawienia blokady prędkości w żadnym z menu i muszę "X" z komunikatu w aplikacji i nie mam VIM?

Czy ktoś wie, co robię źle?

Dzięki z góry!

#2 ·
Lepiej użyć pliku odblokowującego .bin VIM. PW wysłana.

#3 ·
Mam Bimmercode i udało mi się aktywować VIM, ale nie działał on od razu po wrzuceniu samochodu na Drive.

Musiałem zainstalować plik .bin VIM specyficzny dla mojego numeru VIN. Teraz działa bez zarzutu.

Chciałbym tylko, żeby istniała możliwość wyłączenia napisów w filmie w iDrive 6, gdy są one dodatkiem i można je wyłączyć na każdym innym odtwarzaczu multimedialnym.

#4 · (Edited)
Tak, .bin VIM to łatwy i działający sposób na uzyskanie możliwości multimedialnych podczas jazdy.
Ale nie funkcje "biurowe", czy ktoś wie, jak je odblokować?

Chciałbym mieć nawigację BMW i Waze razem na podzielonym ekranie, to działa z .bin.
Ale Waze jest wtedy w trybie kopiowania ekranu multimedialnego i blokuje wszystkie inne multimedia BMW, więc podczas odtwarzania Waze nie można odtwarzać muzyki ani radia. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?

#7 ·
Cześć Shawn,

Myślę, że również widzę ten sam problem. Z powodzeniem zakodowałem za pomocą aplikacji bimmercode (otrzymałem stronę blokady prędkości po przytrzymaniu kontrolera do przodu przy drugiej próbie i zmianie ustawienia), ale nadal widzę ekran "dla twojego bezpieczeństwa" zamiast wideo, gdy tylko się ruszę?

Jak zdobyć plik .bin?

Dzięki.

#8 ·
Cześć Shawn,

Myślę, że również widzę ten sam problem. Z powodzeniem zakodowałem za pomocą aplikacji bimmercode (otrzymałem stronę blokady prędkości po przytrzymaniu kontrolera do przodu za drugim razem i zmieniłem ustawienie), ale nadal widzę ekran "dla twojego bezpieczeństwa" zamiast wideo, gdy tylko się ruszę?

Jak zdobyć plik .bin?

Dzięki.
Wysłano PW.

#10 ·
Użyłem Bimmercode do zakodowania VIM w październiku 2017 roku i działa idealnie. Zastanawiam się, czy zaktualizowali aplikację od tego czasu?
Bardziej jak zaktualizowane oprogramowanie układowe BMW... blokujące to. Plik .bin nie ma jednak tego problemu.

#12 ·
I see. So if my car ever gets a firmware update for any reason, I will be in the same predicament?

Glad that there is a solution in the .bin VIM file then :thumbup:
Tak, chyba że w tym czasie najnowsze oprogramowanie układowe nie zostanie ponownie zablokowane. Nikt nie wie, co się stanie.

#15 ·
Co dziwne, zanim mogłem poprosić o plik .bin, następnego dnia wyjechałem samochodem i proszę, kodowanie wydaje się działać. Być może samochód musiał się całkowicie wyłączyć, aby zadziałało? Tak czy inaczej, wydaje się, że mam teraz działające VIM.

#16 ·
Co dziwne, zanim mogłem poprosić o plik .bin, następnego dnia wyjechałem samochodem i proszę, kodowanie wydaje się działać. Być może samochód musiał się całkowicie wyłączyć, aby zadziałało? Tak czy inaczej, wydaje się, że mam teraz działający VIM.
Cóż, miejmy nadzieję, że to działa. Inni nie mieli takiego szczęścia i przeszli na metodę pliku .bin.

#18 ·
Cześć,

Jestem nowy w BMW, ale czy jest jakiś opis, jak używać "Bimmercode", plików ".bin" i wyjaśnienie, czym one są?
BimmerCode to komercyjna aplikacja na telefon do kodowania, która wymaga klucza sprzętowego Bluetooth OBD.

Plik .bin to tylko plik, który uruchamia się z dysku USB przez port USB samochodu.

#27 ·
Proszę również o przesłanie mi szczegółów dotyczących pliku .bin.
Bardzo dziękuję!

Wysłane z iPhone za pomocą Bimmerfest
Wiadomość prywatna wysłana.

#36 ·
Cześć Shawn,
Czy możesz mi przesłać szczegóły dotyczące pliku odblokowującego .bin VIM?

Dzięki z góry.

#39 ·
#42 ·
Cześć Shawn,
Proszę, prześlij mi szczegóły dotyczące pliku odblokowującego .bin VIM?

Dziękuję bardzo. _/\_
Wiadomości prywatne wysłane.

#44 ·
Cześć Shawn,

Przepraszam, że zawracam Ci głowę, ale czy mógłbyś mi przesłać informacje o pliku .bin?

Dziękuję, mam nadzieję, że uda się uruchomić VIM!!

#50 ·
#52 · (Edited)
Słyszałem, że BMW, które zostały zaktualizowane do najnowszego i-step, nie mogą uruchamiać plików .bin w celu odblokowania VIM. Zatem w tym przypadku nie ma rozwiązania, aby odblokować VIM. Czy te informacje są prawdziwe?
Aktualizacja: nie została zaktualizowana do najnowszej wersji. Zignoruj poniższe.

Mój został zaktualizowany, a mój stary .bin działał.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą aplikacji mobilnej Bimmerfest