BimmerFest BMW Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
starless,

i've replaced the fuse for the blower motor three times today and the only DIY that i did was to disconnect the power window motor on the front passenger side. i've checked all the wires in that door and none are exposed.

i'd like to confirm that a faulty blower resistor pack (aka FSU) would lead to multiple blown fuses...

more background material: the lights on the IHKA panel turn on with the key in the pre-ignition position...just no air from the vents...

thank you in advance!

mark @ san antonio
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
both...

starless,

you asked: "Is it only with the key in pre ignition? What about when the car is running?"

answer: BOTH...the fuse blows when i turn on the A/C in pre-ignition AND when i turn on the A/C when the engine is running.

thanks!

mark
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
stupid mistake...

starless,

i discovered the reason for my problem...remember how i said that i worked on the passenger power window? the fuses that control window lift are #48 and #49. the fuse that kept blowing was #50.

#49 is supposed to have a 5 amp fuse and #50 a 40 amp fuse...

here's what happened: when finishing up with the DIY on the window, i transposed the fuses...i put the 5 amp fuse in #50 and the 40 amp fuse in #49.

i discovered this when, as a last-ditch effort before ordering the resistor pack, i checked each and every fuse for correct amperage.

THANK YOU for sticking this out with me and for answering my questions...

naturally, i feel really dumb...next time, i'll be more careful...

mark @ san antonio
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top