BimmerFest BMW Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello,
Can't figure out where is problem. Speed not shown on cluster and not working abs/asc.
im scanned errors with INPA.
Errors from engine:
Code:
1280  Fahrgeschwindigkeitssignal
Error frequency : 37 Logistic counter: 40
.....
Fehler momentan vorhanden
sporadischer Fehler
Fahrgeschwindigkeit von CAN ungueltig
Errorcode: 05 00 28 25 FC 20 1D 79 4E 00 72 AD 20 00 4C 4D           00 72 C6 20 00 4C 4D 00 72
Code:
7680  CAN-Bus          
Error frequency : 51 Logistic counter: 40

Fehler momentan vorhanden
sporadischer Fehler
Empfangsfehler ASC
Errorcode: 1E 00 28 33 FC 02 1E 78 18 00 72 AD 02 00 64 40           00 72 C6 02 00 64 40 00 72
Errors from ABS module:
Code:
52    ABS Ventil Einlass hinten rechts
Error frequency : 254
   Fahrzeuggeschwindigkeitc 6.25  km/h
   
   ASC passiv geschaltet
   ABS-Regelung passiv
   BLS nicht betaetigt
   ASC-Regelung passiv
Code:
51    ABS Ventil Einlass hinten links oder Hinterachse
Error frequency : 254
   Fahrzeuggeschwindigkeit 6.25  km/h
   
   ASC passiv geschaltet
   ABS-Regelung passiv
   BLS nicht betaetigt
   ASC-Regelung passiv
Sometime speed show again. Example every morning until re-start engine then again stop show. Or sometime start show when drive to hill.

What i tryed?
* Change left side abs sensor.
* Change abs module.
* Change abs pump.

Any suggestions? :D
 

·
Registered
Joined
·
2,831 Posts
Well, what year is your car? On my car the speedo gets signal from rear left speed sensor, cruise control is rear right.
Have you checked all sensors wiring, they tend to deteriorate and wires will touch one another.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Well, what year is your car? On my car the speedo gets signal from rear left speed sensor, cruise control is rear right.
Have you checked all sensors wiring, they tend to deteriorate and wires will touch one another.
abs module 001.
some time when force turn to left it start show speed again. And problem not in left abs sensor.
Maybe abs module fault
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top