BimmerFest BMW Forum banner

1 - 20 of 23 Posts

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Discussion Starter #1
This has been happening to me since before ive gotten the car.. it would normally stay at -40F then just up to 122 or 114F i forgoet but then it would for a little but and it woiuld only be a couple degrees off like last weekend it was 54 outside and it was reading 56 for like 15 minutes than it beeps and goes to -40 than jumps to 114 and anywhere in between.... anyone else have this problem ??
 

·
ROLL TIDE!
Joined
·
23,977 Posts
This has been happening to me since before ive gotten the car.. it would normally stay at -40F then just up to 122 or 114F i forgoet but then it would for a little but and it woiuld only be a couple degrees off like last weekend it was 54 outside and it was reading 56 for like 15 minutes than it beeps and goes to -40 than jumps to 114 and anywhere in between.... anyone else have this problem ??
Your ambient temp sensor is probably bad, missing, or wires are touching. Very common. Look under your front drivers side bumper just in front of the tire. You should either see the sensor, or wires hanging.....
 

·
Registered
Joined
·
77 Posts
Smolck is right on.

The same thing happened to me. OEMBIMMER sell the sensor for $39. Not sure if thats the lowest price or not.
 

·
The Boss of Nobody
Joined
·
3,695 Posts
This has been happening to me since before ive gotten the car.. it would normally stay at -40F then just up to 122 or 114F i forget but then it would for a little but and it would only be a couple degrees off like last weekend it was 54 outside and it was reading 56 for like 15 minutes than it beeps and goes to -40 than jumps to 114 and anywhere in between.... anyone else have this problem ??
Yep welcome to the world of external temp sensor replacement. Just have a zip tie on hand in case the mounting broke.
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Discussion Starter #7
call me crazy but i just looked under the front bumper right infront of my drivers side and i dont see any wire except for the one running to my fog lights and corner lights.. oh and i got my corners.... will post pics when i get her a fresh wash
 

·
ROLL TIDE!
Joined
·
23,977 Posts
You probably tore off the plastic, happens all the time. Do you see any wiring harness plugs with nothing in them?
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Discussion Starter #12
when you look under the front bumper all i see is two wires one going to the fog lights and the other to the corner light and no other wires at all.. im gonna take some pics either tonight or tommorrow
 

·
Radar Specialist
Joined
·
18,326 Posts
when you look under the front bumper all i see is two wires one going to the fog lights and the other to the corner light and no other wires at all.. im gonna take some pics either tonight or tommorrow
There should be three sets of wires bundled together. The corner lights are a lot farther away and are not part of the bundle. The wires are for the horn, sensor and fog light

Photobucket
 

·
The Boss of Nobody
Joined
·
3,695 Posts
There should be three sets of wires bundled together. The corner lights are a lot farther away and are not part of the bundle. The wires are for the horn, sensor and fog light

Photobucket
Take pictures.

Be careful tho or photobucket will slap you down like Jake:eeps:
 

·
Registered
Joined
·
167 Posts
You remove the plastic under the left front wheel arch and the sensor is there, like a long pen. I replaced mine last year and it still reads -40oC - am guessing there is some reset to be done on it. or something. Bought the part from my BMW dealer, so dunno.
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Discussion Starter #18
Took some pics if what i saw under the front bumper right in front of the wheel well just as smolck said

Driver Side:


Passenger Side:
 
1 - 20 of 23 Posts
Top