Bimmerfest BMW banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Discussion Starter #1
I***8217;m stuck on this one:
When accelerating the fuel gauge just goes to the maximum, normaly it stays unde the 10L/100km ( https://youtu.be/OOBeXeENwIE ) when driving at a constant speed the fuel consuption is ok... the engine runs smoot and there is no lack of power.
There are no fault codes on ista, the following is allready done:

-cleaned the EGR valve, test with ista was succesfully
-cleaned the egr cooler
-cleaned the trhottle valve
-checked hoses for leaks
-replaced the charged air temp sensor, this one gave a fault on ista.
-checked the injectors with ista: ok
-checked the swirl flaps with ista: ok
-checked the egr valve with ista: ok
-checked the egr bypass flap with ista: ok
-reset adeptions with ista
-replaced air filter
-replaced fuel filter
-....

Have no idee what to do next, any suggestions would be more than welcom!

Thx!!!!
 

·
Nuclear engineer
02/2012 X5 35d M57Y CPO 99K miles NOKIAN WR G3 12K miles
Joined
·
17,474 Posts
It is accurate. It is indicated time integrated fuel consumption per distance. Instantaneously distance traveled approaches zero, so the fuel consumed per distance approaches infinity. Actually it cannot be properly integrated at the cusp.
 

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Discussion Starter #4
Thx for your reply!
The fuel consumption is indeed accurate, but its way to high... This started suddenly, before (have the car for a long time) the consuption did not go over the 10L/100km when accelerating smoothly...
 
1 - 4 of 4 Posts
Top