BimmerFest BMW Forum banner

<newbie>: Check Brake lights

2198 Views 7 Replies 5 Participants Last post by  TSAGG
Hi

Only picked up my used X5 on Friday 25th March 2005. Love the car - best I've ever bought so far. :)

Unfortunately got the "Check Brake lights/Check Tail lights" message on the dashboard on Sunday. :cry:

I've bought replacement bulbs and have unscrewed the bulb holders from the taillight fitting - but all the filaments look OK. I have changed the bulbs but no difference.

Maybe its a fuse problem ??

I've found one fuse box located close to the right taillight fitting - but none of the fusebox places are defined as being allocated to the taillights?

Is there another fusebox I should be looking for?

Or am I on the wrong track - could it be some other problem?


Any help much appreciated

Thanks
Paul
1 - 8 of 8 Posts
how old is the car? u probably have burn spots on the bulb holder, just sand a little bit. I noticed the my bulb is actually a little loose in the holder. i adjusted it a little bit, which seemed to make it a little more snug. So far, its alright.
Thx for the quick reply.

I've examined the metal contacts on the holder - they all look fine. The car was registered late 2002.

I thought that perhaps one of the contacts wasn't connecting properly - so I bent them a little to provide better contract - but - all to no avail.

Is there a fuse specifically for the right side tail light ? The RHS tail indicator works fine (UK car) - but the stop light and tail light are not working? Different fuses perhaps?

Thx in advance again
Paul
i guarantee its not a fuse issue. ur having loose contact between bulb/holder/housing
paulmcgrath said:
Thx for the quick reply.

I've examined the metal contacts on the holder - they all look fine. The car was registered late 2002.

I thought that perhaps one of the contacts wasn't connecting properly - so I bent them a little to provide better contract - but - all to no avail.

Is there a fuse specifically for the right side tail light ? The RHS tail indicator works fine (UK car) - but the stop light and tail light are not working? Different fuses perhaps?

Thx in advance again
Paul
This is very common problem in BMW vehicles. Like vinu_neuro said, it's the contacts. Drive down to your local BMW parts counter and buy 2 new bulb socket. Guarantee to fix your problem on first try!
Welcome to the club! To echo the others, yes, I too have had this problem. It's annoying but easy to resolve.

Enjoy your new X5 and be sure to read up about it at X5 World .
Thx VN

Before reading your reply - I checked the fuses....you're right - its not the fuses :p

I played with twisting the bulb holders in their housing and managed to get one of the lights to work. The stop light however I could only get a very very faint light from. I've spoken to the dealer today - and he's sorting something out - as the car is under warranty.

Thx again (everyone) for the help

Cheers
Paul
vinu_neuro said:
i guarantee its not a fuse issue. ur having loose contact between bulb/holder/housing
I just had this happen with my 2002.....sockets need to be replaced...car may still be under warranty. They fixed mine for free.
paulmcgrath said:
Thx VN

Before reading your reply - I checked the fuses....you're right - its not the fuses :p

I played with twisting the bulb holders in their housing and managed to get one of the lights to work. The stop light however I could only get a very very faint light from. I've spoken to the dealer today - and he's sorting something out - as the car is under warranty.

Thx again (everyone) for the help

Cheers
Paul
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top