Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Posiadam 32 BMW od 1975 roku. Nie zaprzeczam, że w ogólnym rozrachunku opony typu run flat są do bani. Jednak 95% osób kupujących pojazdy X nie szuka prowadzenia przy dużych prędkościach, trakcji ani hamowania. SUV jest tylko środkiem transportu z punktu A do punktu B i ma przestrzeń ładunkową lub trzeci rząd siedzeń. Najlepszą sugestią było uczynienie tego opcją. BMW miało okazję zmienić X1, 2, 5, 6 i 7 na rok 2025, ale tego nie zrobiło. Jedynym powodem, jaki mogę wymyślić, jest to, że przeprojektowana karoseria pozwoliła im na umieszczenie koła zapasowego bez zmniejszania przestrzeni ładunkowej, jak w poprzednich modelach X3. Mogę wam powiedzieć, że jeśli dostaniecie X5 lub X6 z oponami całorocznymi i adaptacyjnym zawieszeniem, jeździ się tak płynnie jak nową serią 5 z oponami non run flat. Kolejnym czynnikiem dla wszystkich opon BMW jest to, że ich standardowe opony są zwykle na samym dole swojej klasy, według Tire Rack. Zależy to również od dróg w twoim stanie. Istnieje duża różnica między drogami na północy a drogami na Florydzie, jeśli chodzi o dziury itp. Kiedy jesteś młodszy, wymiana opony nie stanowi problemu. Seniorzy musieliby zadzwonić do AAA lub BMW Road side service. To często może zająć dwie godziny. To nie jest pozycja, w której chcesz się znaleźć w nocy w tym środowisku. Tym bardziej powód, aby uczynić to opcjonalnym. Śmieję się z ludzi, którzy kupują prawdziwe wersje M SUV-ów. To wyłącznie kwestia wizerunku, ponieważ nie zamierzasz brać udziału w dniach na torze, a przeciąganie samochodów ze świateł jest zabawne przez chwilę, dopóki Tesla cię nie zdmuchnie. Moja opinia pozostaje więc taka sama. SUV-y nie są samochodami sportowymi. Są funkcjonalnym środkiem transportu. Jeśli chcesz sześciocylindrowy zamiast czterocylindrowego, to w porządku. Zajęło mnóstwo lat, aby BMW zwiększyło standardową moc w X5, 6 i 7. Posiadanie tego samego silnika co seria trzy było głupie. Posiadam X5 z 2024 roku i jest on więcej niż wystarczająco szybki. 0-60 około 4,6 jest wystarczająco szybkie. Kiedyś posiadałem Porsche 911 z 1985 roku, a jego czas 9-60 wynosił około 6,1. Kolejną szaloną rzeczą w nowym X3 jest jasno niebieskie wykończenie w kształcie litery V na drzwiach i wykończenie w kształcie litery U wokół konsoli środkowej. Według BMW kolor ten nie jest zmienny. Dostajesz waniliowe wykończenie w wersji non M sport. Widziałem zdjęcia, które się różnią, ale nie można zbudować takiego, który byłby inny.