BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner

Proszę! Ukoić mój zmartwiony umysł! 440i bez M Sport

9.9K views 25 replies 17 participants last post by  Rebound  
#1 · (Edited)
MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust w sprawie nowego 2018 440i Xdrive coupe 2 drzwi. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głębokim rabatem i udało mi się wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrałem.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i jazdę niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi felgami? A co z 19-calowymi felgami na śniegu z oponami całorocznymi?

Założę, że inżynierowie z BMW stworzyli najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamówią pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszony, niesamowity silnik rzędowy 6 nadal będzie zapewniał lata uśmiechu... Po prostu się załamuję psychicznie i potrzebuję Twojej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt

#3 ·
MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust nowego 2018 440i Xdrive coupe 2-drzwiowego. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głębokim rabatem i pozwolił mi wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrano.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i jazdę niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi felgami? A co z 19-calowymi felgami na śniegu z oponami całorocznymi?

Założę, że inżynierowie w BMW zbudowali najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamówią pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszony, niesamowity silnik rzędowy 6 nadal będzie zapewniał lata uśmiechów... Po prostu się załamuję psychicznie i potrzebuję waszej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt
Jeśli podoba ci się samochód, to wszystko się liczy. Jeśli kupiłeś samochód, możesz wymienić kierownicę na wersję M-Sport. Jeśli go wziąłeś w leasing, po prostu ciesz się nim przez następne 3 lata.
Na marginesie, dopóki samochód nie został wyjechany z salonu, nadal możesz anulować umowę.

#4 ·
MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust w sprawie nowego 2018 440i Xdrive coupe 2 drzwi. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głębokim rabatem i pozwolił mi wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się zastanawiałem. Jeszcze nie odebrano.

Założę, że inżynierowie BMW stworzyli najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamawiają pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę po torze, ulepszona, niesamowita rzędowa szóstka nadal będzie zapewniać lata uśmiechu... Po prostu dobijam się psychicznie i potrzebuję Twojej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt
"znacznie gorsze" podlega interpretacji. "M sport" to pakiet wizualny, ALE standardowe zawieszenie w BMW RWD i BMW Xdrive różni się w serii 3/4. X drive jeździ wyżej i WIELE OSÓB UWAŻA, że prowadzi się gorzej, z większym pływaniem.

Nie jest to więc sytuacja M sport vs non M sport per se, ale M sport jest dostarczany ze sportowym zawieszeniem, JEŚLI DOSTAJESZ RWD. Ponieważ dostałeś X drive, gdybyś miał dostać 430 M sport Z XDRIVE, miałbyś takie samo zawieszenie jak teraz.

Podsumowując, jeśli dostałbyś Xdrive, m sport vs non m sport w ogóle nie miałoby znaczenia dla zawieszenia / prowadzenia... będą prowadzić się tak samo. Jeśli rozważałeś RWD M sport vs X drive Non M sport, to byłoby inaczej.

Prawdopodobnie wiesz o tym, ale powinieneś był to wszystko zbadać przed zakupem samochodu. Po podpisaniu umowy, to koniec. Nie możesz go "zwrócić" w większości stanów, chyba że dealer na to pozwoli, a większość nie pozwoli. Z pewnością możesz go sprzedać, ale prawdopodobnie stracisz na tej transakcji 3-5 tys. dolarów, ponieważ samochód jest teraz "używany".

#5 · (Edited)
To jest dokładnie to, o czym mówiłem. Kierownica M sport to jedyna ważna różnica w tym przypadku, ale dodanie jej prawdopodobnie kosztowałoby tyle samo, co ulepszenie kół do 19 cali, które już są w samochodzie. Nadwozie M Sport niewiele dla mnie warte.

Jeśli chodzi o "jak podpisałeś, to sprawa załatwiona", to nieprawda. Wycofanie się w tym momencie może nie być najrozsądniejszą rzeczą do zrobienia, ale prawnie możesz.
Co mogą zrobić, zawieźć samochód do twojego domu i tam go zostawić? Zachować twoją zaliczkę? Żadna z tych dwóch rzeczy się nie wydarzy.
Dopóki samochód jest w ich posiadaniu, po prostu zaproponują ci, żebyś dostał taki, z którego będziesz zadowolony. Może umowa nie będzie tak dobra jak ta, ale tutaj nie możesz ich winić.

#7 ·
To dokładnie to, o czym mówiłem. Kierownica M sport to jedyna ważna różnica w tym przypadku, ale dodanie jej prawdopodobnie kosztowałoby tyle samo, co ulepszenie kół do 19-calowych, które już są w samochodzie. Pakiet M Sport nie jest dla mnie wiele wart.

Jeśli chodzi o "jak podpisałeś, to sprawa załatwiona", to nieprawda. Wycofanie się w tym momencie może nie być najrozsądniejszą rzeczą do zrobienia, ale prawnie możesz.
Co mogą zrobić, podjechać samochodem do twojego domu i tam go zostawić? Zachować twoją zaliczkę? Żadna z tych dwóch rzeczy się nie wydarzy.
Dopóki samochód jest w ich posiadaniu, po prostu zaoferują ci, żebyś dostał taki, z którego będziesz zadowolony. Może umowa nie będzie tak dobra jak ta, ale tutaj nie możesz ich winić.
Czy przegapiłem moment, w którym OP powiedział, że nie ma w posiadaniu samochodu? To prawda (przynajmniej z mojej wiedzy), że jeśli nie opuściłeś placu samochodem, to tak naprawdę go nie "posiadałeś"... ale jeśli koła samochodu przekroczyły próg placu dealera, OP go posiada, więc to, co powiedziałem, jest prawdą (przynajmniej w moim stanie).
OP, nie martwiłbym się tym i po prostu cieszył się samochodem. Użyłem mnóstwa słów, żeby w zasadzie powiedzieć, że jeśli dostałeś napęd X w obu przypadkach, to nie miało to znaczenia, a silnik byłby przyjemniejszy niż pakiet M sport.

#6 ·
Nie odebrano dostawy.
Skonsultuj się z biurem prokuratora generalnego stanu, ale jeśli nie odebrałeś fizycznie dostawy, to nie jesteś jej właścicielem. Jeśli wypełniłeś oficjalne dokumenty, mogą uznać to za "zamkniętą sprawę". Ale skoro samochód tam jest, wątpię, by jakiekolwiek dokumenty zostały wysłane do DMV/DOL lub firmy finansującej, jeśli taka istnieje.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i komfort jazdy niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi?
Odpowiedziałeś na swoje pytanie, moim zdaniem. Nie jeździsz tym samochodem po torze. To Twój codzienny kierowca. Brałbym Sport Line 440 zamiast M Sport 430 w każdym dniu.

W codziennej jeździe trudno dostrzec znaczącą różnicę.

A co z 19-calowymi felgami na śniegu z oponami całorocznymi?
Z oponami całorocznymi i jeśli to xDrive, powinno być dobrze. Jeśli RWD, zaopatrz się w opony zimowe. Nokian Haakepeliittas lub Bridgstone Blizzacks.

Zakładam, że inżynierowie BMW stworzyli najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się o to, czy ludzie zamawiają pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszony, niesamowity silnik rzędowy 6 nadal będzie zapewniać lata uśmiechu... Po prostu zadręczam się psychicznie i potrzebuję Twojej pomocy!
Baw się mocą i momentem obrotowym...

#9 ·
MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust nowego 2018 440i Xdrive coupe 2-drzwiowego. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głębokim rabatem i udało mi się wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrałem.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i jazdę niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi? A co z 19-calowymi felgami na śniegu z oponami całorocznymi?

Założę, że inżynierowie BMW zbudowali najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamawiają pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszony, niesamowity silnik rzędowy 6 nadal będzie zapewniał lata uśmiechu... Po prostu zadręczam się psychicznie i potrzebuję waszej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt
To dobry problem :) Pokochasz go niezależnie od wszystkiego, prowadzenie będzie takie samo. Ale co to jest Harmon Kardon, widzę, że wiele osób to dostaje? Czy to chiński system dźwiękowy knock-off? Prawdziwa oferta nazywa się Harman Kardon, więc Harmon Kardon sprawia, że myślę o Sonny, Sumsang waporware...

#11 ·
To samochód z dużym rabatem i pozwolił mi wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrałem.
Hej Matt - sugestia: przestań czytać to forum i ciesz się nowym samochodem. Czytaj dalej, a będziesz się zastanawiał, dlaczego nie kupiłeś M5...
440 ma sprawdzony silnik i niżej położony środek ciężkości niż większość modeli BMW i prawdopodobnie będzie prowadził się lepiej niż 99% samochodów i SUV-ów na drodze. Pierwszy prawdziwy dzień śniegu w CO i podejrzewam, że będziesz bardzo wdzięczny, że wybrałeś xDrive i silnik B58. A za zaoszczędzone pieniądze możesz kupić dodatkowy zestaw opon zimowych do wymiany z letnimi oponami sportowymi!
Jeśli wciąż pragniesz czegoś więcej, zawsze jest więcej gadżetów z rynku wtórnego, na które możesz wydać ciężko zarobione pieniądze, ale przynajmniej zaczniesz od podstaw mocniejszego silnika.

#12 ·
Zmierzyłem się z podobnym dylematem, kiedy dostałem moje x3 35i. Mógłbym zamiast tego dostać msport 330 wagon. Silnik bmw turbo 6 jest tak wspaniały - wątpię, żebyś zbytnio dbał o msport po rozpoczęciu jazdy swoim 440.

#13 ·
MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust w nowym 2018 440i Xdrive coupe 2-drzwiowym. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głęboką zniżką i pozwolił mi na zakup większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi felgami, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrałem.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i jazdę niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi? A co z 19-calowymi felgami na śniegu z oponami całorocznymi?

Założę, że inżynierowie BMW stworzyli najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamawiają pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszona, niesamowita rzędowa szóstka nadal będzie zapewniać lata uśmiechu... Po prostu katuję się psychicznie i potrzebuję waszej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt
MATT W samochodach Xdrive nie ma zawieszenia M Sport (704), to pakiet wizualny.

Jeśli chcesz lepsze zawieszenie, wybierz zawieszenie adaptacyjne.

Nie martwiłbym się tym, jeździłbym i cieszył się nim.

#22 ·
MATT o samochodach Xdrive, nie mają zawieszenia M Sport (704), to pakiet wyglądu.

Jeśli chcesz lepsze zawieszenie, wybierz zawieszenie adaptacyjne.

Nie martwiłbym się tym, jedź i ciesz się nim.
^ dokładnie. Jedna z niewielu osób, które tutaj zwracają się do autora. Msport czy nie, XDrive ma takie samo zawieszenie we wszystkich wersjach. Adaptacyjne jest lepsze, ale niewystarczająco dobre. Po prostu kup kilka gwintów, takich jak bilstein b14 i poczujesz się bardziej jak prawdziwe Bmw.

#15 · (Edited)
Nie martwiłbym się zbytnio i cieszył się nowym samochodem.
Moim zdaniem zamieniłeś na lepszy i mocniejszy silnik, który da ci przyjemność, której potrzebujesz. Zgaduję, czego głównie ci brakuje, ponieważ nie masz teraz pakietu M Sport, to pakiet aerodynamiczny M (głównie wygląd), kierownica M sport (lepsze odczucia) i sportowe fotele (wsparcie ud). Każdy z nich jest przewyższony przez silnik rzędowy 6, który dostajesz w świetnej cenie. Jeśli później zdecydujesz się na sportowy wygląd, zawsze możesz poszukać części z rynku wtórnego.

Czekam na moje nowe 440i Gran Coupe. Poszedłem kupić 430i Gran Coupe, ale zdecydowałem się poświęcić trochę luksusu dla lepszego silnika i wybrałem 440i.
Dostaję 19-calowe letnie RFT w standardzie i jako jedyną opcję, chociaż wolałbym 18-calowe All Seasons, nigdy nie byłem fanem zmiany opon. Ale dostaję 18-calowe felgi repliki i opony zimowe (bez RFT). Jeśli w zimie poczujesz się niepewnie z 19-calowymi oponami całorocznymi, możesz kupić 17- lub 18-calowy zestaw zimowy.

MAM DRUGIE MYŚLI!!! POMOCY! Właśnie pociągnąłem za spust w nowym 2018 440i Xdrive coupe 2-drzwiowym. KOCHAM ten samochód. ALE nie jest on wyposażony w M sport i jest wyposażony w standardowe 19-calowe felgi Star spoke 407 Bi-Grey. Pakiety Premium, Essentials plus Harmon Kardon.

To samochód z głęboką zniżką i pozwolił mi wejść do większego silnika za niewiele więcej pieniędzy niż 430i z M Sport i 18-calowymi, między którymi się wahałem. Jeszcze nie odebrałem.

Czy 440i ze standardowym zawieszeniem i 19-calowymi felgami będzie miał znacznie gorsze prowadzenie i jazdę niż 430i z M Sport (standardowe zawieszenie) i 18-calowymi? A co z 19-calowymi w śniegu z oponami całorocznymi?

Założę, że inżynierowie BMW zbudowali najlepszy możliwy samochód, nie martwiąc się, czy ludzie zamawiają pakiet M Sport. A ponieważ nie jeżdżę tym samochodem po torze, ulepszony, niesamowity silnik rzędowy 6 nadal będzie zapewniał lata uśmiechu... Po prostu się załamuję psychicznie i potrzebuję twojej pomocy!

Dzięki!!!!!!

Matt

#16 ·
Pakiet M Sport jest moim zdaniem przereklamowany. To prawie sam wygląd. Nie mam go w swoim samochodzie i nie tęsknię za nim. Kierownica, którą mam, jest w porządku, koła są niesamowite; jestem z tego bardzo zadowolony. Mam wiele dodatkowych funkcji, takich jak Harman Kardon, pakiet zimowy, HUD... Kocham je wszystkie, ale posiadanie wielu M w samochodzie, który nie jest samochodem M, to nic, czym miałbym się martwić.

#17 · (Edited)
Zgadzam się z komentarzami na temat silnika 3.0 B58, nie można się pomylić. Nie jeździłem X, więc nie mogę komentować zawieszenia, chociaż uważam, że 95% ludzi nie zauważy lub nie doceni atrybutów niższego/ciaśniejszego zawieszenia 704. Mam M Sport z adaptacyjnym, co jest bardzo miłe - o wiele bardziej miękka jazda po wyboistych ulicach miasta. Jeśli chodzi o M Sport vs. non M Sport, jak wielu mówiło, jest to bardziej estetyczne niż funkcjonalne, ale kierownica i sportowe fotele to zdecydowanie plus. Będziesz zadowolony ze swojego wyboru ... ciesz się!!

#23 ·
Dzięki!

OP tutaj. Jesteście najlepsi. Poważnie świetne info. Nie zdawałem sobie sprawy, że zawieszenie MSPORT jest dostępne tylko w RWD, więc to znacznie uspokoiło mój umysł. Odebrane. Bardzo zadowolony z samochodu i bycia częścią klubu.

Pozdrawiam!

Matt