BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner
41 - 60 of 64 Posts
Samopoziomujące zawieszenie nieaktywne X5 2006

Miałem podobny problem z moim nowo zakupionym używanym X5 4.4i Sport z 2006 roku. Lewa przednia strona była obniżona, podczas gdy reszta pojazdu była normalna. Kontrolka aktywnego zawieszenia migała lub w ogóle się nie zapalała, a JAZDA BYŁA OKROPNA!!! Miałem też BARDZO powolny start. Powiedziano mi, że potrzebuję nowych amortyzatorów, nowego alternatora, AKUMULATORA, czujników, jak zwał, tak zwał... Ale wszystko, czego potrzebowałem, to nowy akumulator!! Po wymianie akumulatora ciężarówka miała normalny rozruch, a zawieszenie na 4 kołach działało prawidłowo. Wcześniej sprawdziłem KAŻDY bezpiecznik i wymieniłem je na wszelki wypadek. Upewniłem się również, że worki nie przeciekają. Żaden nie był zły... Ostatecznie nowy akumulator rozwiązał cały problem i mam nadzieję, że odniesiesz taki sam sukces... Sugerowałbym tę metodę, jeśli masz podobne problemy, zanim wydasz zbyt dużo pieniędzy... Powodzenia NYC X5 4.4i:angel: www.physipet.com

Ok, wlałem wodę do szyberdachu. Wyszła z przednich i tylnych odpływów i w dół do tylnych słupków, prosto na skrzynkę bezpieczników subwoofera, odtwarzacz DVD, wzmacniacz, nawigację i iPoda. Skapnęło prosto do skrzynki na akumulator. Motherf-----r. Teraz, po tym jak pójdę na mecz uconn, rozbiorę wnętrze sufitu i prześledzę rynny odpływowe. Ponownie uruchomiłem czujniki dla dzieci. Nadal mam włączone światło poziomu. (Nie martwię się tym zbytnio), ale potrzebuję mojej muzyki! Teraz zastanawiam się, czy to radio, czy wzmacniacz, czy oba.
Brzmi jak za dużo pracy?

i see, the drains look like they come out the top of the rear hatch? do the drains break or just clog? i've lived thru lots of these "build faults" like the 75000mi tranny swap for $6000. 3 steering column motors. 3 drivers window motors. 2 alternators, 2 ac pumps, water pump, a navi unit, my rims peeling. and now this! not bad for a $62000 car with 90k easy driving miles? i'm ready to strip it down and part it out and buy a chebby.
Powiedziałbym, że masz tam trochę pecha, stary!

To i to

brzmi jak za dużo pracy?
Miałem/mam dokładnie ten sam problem. W moim przypadku radioodtwarzacz znajdował się w skrzynce akumulatora/misce olejowej. Podobnie jest z kontrolerem poziomu. Oba znajdują się blisko dna skrzynki. Nie ma drenażu, więc woda zbiera się tam. Miałem około 1-2 cm wody, która się zebrała i utopiła radio. To około 1000 dolarów do wymiany. Korozja i/lub zwarcie to zrobiły.

Udało mi się wysuszyć i wskrzesić kontroler poziomu.

Kiedy widzę kogoś z problemem z poziomowaniem, zawsze szukam również problemu z radiem. Bardzo często idą w parze.

Wyrzuciłem radio i kupiłem radio z rynku wtórnego ze wszystkim za mniej niż 400 dolarów. Sam ekran dotykowy sprawił, że było warto.

Daj mi znać, jeśli masz inne pytania. Przechodząc przez to, mogę być w stanie zapamiętać wystarczająco dużo, aby przeprowadzić Cię przez naprawę i rekonstrukcję.

Zastanawiasz się, dlaczego BMW miałoby umieścić radio w skrzynce, w której woda nie może spłynąć i ma kwas akumulatorowy, który połączy się z wodą i w mgnieniu oka zje wszystko, co się tam znajduje, prawda? Idioci.

Powodzenia!

Cześć wszystkim,
Miałem podobny problem z moim zawieszeniem pneumatycznym. Wymieniłem HCM i po chwili lewa strona opadła. Wymieniłem, działało dobrze przez chwilę, a potem prawa tylna strona opadła. Wymieniłem, było dobrze i znowu lewa przednia strona opada. Tym razem czujnik poziomu na lewym przednim kole oszalał. Odczytuje jakieś dziwne poziomy, a czasem ujemne.
Spróbowałem więc wymienić HCU, nie pomogło. Wymieniłem czujnik poziomu i wciąż to samo. Czy ktoś ma jakiś pomysł, proszę o pomoc.
Cześć, mam ten sam problem z przednim czujnikiem po ponownej kalibracji w warsztacie, 20 km później czujnik przechodzi na ujemny, czy znalazłeś problem?

Nie wiem, czy to komuś pomoże, czy nie. Miałem E53 (chyba) '04 X5 4.4i, którego niedawno wymieniłem na 535ix. Tęsknię za tym. W każdym razie miał tylne zawieszenie samopoziomujące. Kilka lat temu czujnik poziomu uległ awarii wraz z akumulatorem. Dealer to naprawił. I tak dostawałem komunikaty o samopoziomującym zawieszeniu. Dealer wymienił komputer, ponownie skalibrował itp. bezskutecznie. Przyznali, że bez kodu błędu prawdopodobnie nie będą w stanie tego naprawić. Orzeźwiające.

Nigdy później nie wyrzuciło kodu przez kilka lat, ale komunikat wciąż się pojawiał. Wszystko działało, ale komunikat wciąż był. Odkryłem, że jeśli uruchomi się go tak, aby odczuwać każde zatrzymanie w zapłonie, Acc, Run, Start, nigdy nie będzie komunikatu. Działało to w ten sposób przez 8 lat. Nie trzeba było tego robić wolno, po prostu poczuć każde zatrzymanie zamiast po prostu przeskakiwać do Start. Zapomnij i szanse były duże, że dostaniesz komunikat. Po prostu brak kodów, aby nawet pokazać, że się to wydarzyło.

Chodzi o to, że niezliczone komputery w tym urządzeniu muszą się uruchomić i zameldować w określonym czasie, w przeciwnym razie system diagnostyczny uważa, że jest to wadliwe. Dodanie niewielkiej pauzy, pół sekundy przy uruchamianiu, najwyraźniej wystarczyło, aby to się wydarzyło. Chociaż szybkie w ludzkich kategoriach, dodatkowe kilkaset milisekund to wieczność dla komputera. Nie mam pojęcia, dlaczego nie ma kodu błędu.

To nie pomoże nikomu z ciężarówkami nowej generacji bez klucza. Ale i tak nie powinni mieć tego problemu. Kiedy samochód się budzi, gdy wsiadasz lub w czasie od włożenia breloka do gniazda do przycisku start, ten czas jest dla wszystkich, aby się uruchomić.

Nie wiem, dlaczego BMW przeniosło sprzęt tak, jak to zrobili. Mój miał skrzynkę na akumulator jako najniższy punkt z odpowietrznikiem na akumulatorze, sprężarkę zawieszenia i elektronikę nad tym pod kołem zapasowym, ładnie i sucho, podczas gdy sprzęt radiowy znajdował się za lewym tylnym nadkolem za zdejmowaną osłoną. Nigdy żadnej korozji, nawet gdy akumulator padł i pękł. Cały bałagan był w skrzynce na akumulator na dole.

Les

Woda w bagażniku.

Cześć, największym błędem jest kupowanie samochodu z szyberdachem!!! Same problemy (większość samochodów). Miałem Pajero, w którym woda przeciekała na tylne siedzenie. Wyjąłem wszystkie tylne panele i podsufitkę, a wąż spustowy RR miał ciasne zagięcie (od nowości). Przełożyłem go i już nie było przecieków.

Problem z nieaktywnym zawieszeniem pneumatycznym

Jestem właścicielem BMW x5 04, ostatnio wyświetla komunikaty dotyczące błędu nieaktywnego zawieszenia pneumatycznego, wymieniłem tylne amortyzatory, jednak wrażenia z jazdy są złe, trzęsie się jak stary samochód ciężarowy.

proszę o pomoc
Noma:cry:

Mam ten sam problem. Wymieniłem bezpieczniki, gdzie dokładnie znajduje się moduł? Szukałem i nie mogę go znaleźć. Spędziłem CAŁY dzień szukając. Z góry dziękuję

Pierwszą rzeczą do sprawdzenia jest bezpiecznik pompy powietrza. Po uruchomieniu samochodu wysokość jazdy powinna wzrosnąć do normy, jeśli pompa działa. Jeśli nie, pompa mogła się zepsuć.

Jeśli samochód postoi przez chwilę i się obniża, może to oznaczać wyciek w sprężynach pneumatycznych. Dość powszechny problem.

Nowe sprężyny kupiłem w sklepie internetowym tischerbmw za 160 dolarów za sztukę. Wymiana sprężyn jest bardzo prosta. Instrukcje DIY można znaleźć w Internecie, wyszukując je.

GL
Wielkie podziękowania dla Ciebie za opublikowanie tego. Chociaż mam wyciek w poduszce powietrznej, wymiana bezpiecznika uruchomiła nas ponownie bez kosztów diagnostyki.

Samopoziomujące zawieszenie 2002 x5

Wracając do oryginalnego wątku. Potrzebuję pomocy. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki i używając narzędzia diagnostycznego skasowałem kod w zawieszeniu pneumatycznym, po czym moje tylne zawieszenie i przód działają dobrze. Po powrocie do domu i ponownym uruchomieniu pojazdu komunikat samopoziomowania pojawia się ponownie na desce rozdzielczej. Jakieś pomysły lub rzeczy do zrobienia, aby naprawić ten problem? Z góry dziękuję

Przykro mi to mówić, ale nie miałem żadnych problemów elektrycznych. Mój był czysto mechaniczny. Wymieniłem tylne poduszki powietrzne i nie widziałem już kodu błędu.

2002 BMW e53 X5

Dzień dobry wszystkim.

Właśnie wymieniłem tylne zawieszenie pneumatyczne na sprężyny śrubowe i nowe amortyzatory.
Ale wciąż mam nieaktywne samopoziomujące zawieszenie na panelu wskaźników..
Czy ktoś wie, jak to usunąć?
Zresetowałem komputer przez panel wskaźników, ale system nadal wyświetla SLS INACTIVE.
Wielkie dzięki

Dzień dobry wszystkim.
Właśnie wymieniłem tylne zawieszenie pneumatyczne na sprężyny śrubowe i nowe amortyzatory.
Ale wciąż mam nieaktywne samopoziomujące zawieszenie na desce rozdzielczej..
Czy ktoś wie, jak to usunąć?
Zresetowałem komputer pokładowy za pomocą panelu wskaźników, ale system nadal wyświetla SLS INACTIVE.
Wielkie dzięki
Musisz to zakodować w warsztacie, który ma odpowiednie komputery do połączenia z pojazdem.

Cześć khaledhajj,

Właśnie naprawiłem problem SELFLEVEL SUSP. INACT w moim BMW X5.
09/14/2010 - Mój X5 4.4i z 2002 roku ma ten sam komunikat "SELFLEVEL SUSP. INACT". Wszystko, co zrobiłem, to otworzyłem tylny panel boczny i wymieniłem ostatni bezpiecznik 30AMP (zielony kolor) w pobliżu prawego tylnego światła. Po wymianie bezpiecznika po prostu włączyłem zapłon, nawet nie włączając silnika. Natychmiast słyszę pompowanie powietrza, a tył podnosi się coraz wyżej do pierwotnego położenia. Komunikat również zniknął. Jeśli nie możesz stwierdzić, czy bezpiecznik jest spalony, czy nie. Po prostu wymień go na zapasowy bezpiecznik w schowku. Mam nadzieję, że to pomoże i zaoszczędzi Ci mnóstwo pieniędzy.
Ten komentarz naprawdę pomógł mi zaoszczędzić dużo pieniędzy. Sprawdziłem tylną skrzynkę bezpieczników i miała dwa bezpieczniki do zawieszenia pneumatycznego. Jest więc ostatni w pobliżu tylnego światła, który ma 30 amperów i drugi na 7,5 ampera tuż przed nim. Wymieniłem więc bezpiecznik 30-amperowy, ale samochód nadal się nie podnosił. Wyjąłem więc 7,5-amperowy i włożyłem go z powrotem i natychmiast samochód się podniósł. Poczułem ogromną ulgę. Dzięki za pomoc. Ale teraz bezpiecznik 30-amperowy ciągle się przepala i muszę go ciągle wymieniać. Jaka może być tego przyczyna?

Mam te same problemy z X5 mojej żony z 03 roku. Ma przednie i tylne zawieszenie pneumatyczne. W ten weekend wyjąłem sprężarkę, aby wymienić pierścień tłokowy i O-ring, złożyłem ją z powrotem i sprężarka działała przez chwilę. Wszystko było dobrze, zaparkowałem pojazd w garażu i następnego dnia cały pojazd opadł. Wyjąłem sprężarkę z powrotem, sprawdziłem, czy wszystkie przewody powietrzne są podłączone, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i nic. Również przełącznik wysokości jazdy na desce rozdzielczej nie świeci się już. Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana. Czy istnieje niedrogi czytnik kodów/programator, który może odczytać HCM???
Dziękuję

41 - 60 of 64 Posts