BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner

Jaki jest najlepszy skaner OBD2 dla BMW?

97K views 48 replies 32 participants last post by  rubenruben62  
#1 ·
Cześć!

Szukam dobrego skanera OBD2, który może odczytywać narzędzia skanowania BMW. Wiem, że powiesz K+DCan /INAP. Nie chcę się tym zajmować i nie chcę używać pirackiego oprogramowania i wolę szukać skanera ręcznego lub Bluetooth dla systemu Android lub iPhone.

Te skanery ewoluują każdego dnia i musi być ich dużo.

Oto moje kryteria, które skaner BMW musi spełniać.

- Odczyt i kasowanie kodów błędów specyficznych dla BMW
- Wykonaj nową rejestrację baterii
- Przesyłaj strumieniowo dane z czujników na żywo
- Poniżej 200 $

Mam nadzieję, że nie proszę tu o zbyt wiele, ale myślę, że to rozsądne. Może to być dedykowany skaner BMW, nie obchodzi mnie, czy nie skanuje Mercedes-Benz. :)

Jakie są Twoje sugestie?

Dziękuję.

#5 ·
Carly pro na całej linii. Jest najłatwiejszy i najszybszy w użyciu. Do diagnostyki i kodowania. Właściwie wziąłem go ze sobą, gdy jeździłem próbną jazdą używanym samochodem, aby podwójnie sprawdzić, czy wszystko jest legalne.

#6 ·
Zdecydowanie Carly. Za mniej niż 200 dolarów możesz uzyskać wszystkie moduły i wykonać rejestrację baterii oraz inne fajne i przydatne kodowanie. Wykonuje wyczerpujące sprawdzanie błędów na poziomie wielu modułów, a nie tylko kodów silnika. Możesz usuwać i monitorować w czasie rzeczywistym wiele parametrów.

#8 ·
Tylko smartfon. Apple lub Android, wybierz swój 😉

#11 · (Edited)
Cześć wszystkim,

Dzięki za odpowiedzi.

Odkąd zadałem oryginalne pytania, spędziłem dużo czasu na poszukiwaniu dobrego skanera OBD2 specyficznego dla BMW.

Jak wielu z was wspomina, Carly jest jednym z najlepszych wyborów. Jedną rzeczą, o której ludzie muszą pamiętać, jest to, że potrzebujesz adaptera Carly i aplikacji Carly Pro, która kosztuje około 60 $. Kilka ważnych funkcji, takich jak rejestracja baterii i resetowanie serwisu, to dodatkowe zakupy.

Istnieje również kilka innych skanerów, które działają cuda w samochodach BMW, takich jak skaner Foxwell (w tym samym przedziale cenowym co Carly) lub Autel Maxidas (poziom profesjonalny/dla wszystkich marek samochodów).

Jeśli ktoś próbuje dowiedzieć się, jaki jest najlepszy skaner dla BMW, zdecydowanie polecam przeczytanie tego obszernego artykułu. Praktyczne recenzje wideo różnych skanerów BMW. Zalety i wady itp.

Najlepsze skanery do diagnostyki i kodowania BMW

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Jesteście niesamowici.

#12 ·
Cześć wszystkim,

Dzięki za odpowiedzi.

Odkąd zadałem pierwotne pytania, spędziłem dużo czasu na poszukiwaniu dobrego skanera OBD2 specyficznego dla BMW.

Jak wielu z was wspomina, Carly jest jednym z najlepszych wyborów. Jedną rzeczą, o której ludzie muszą pamiętać, jest to, że potrzebujesz adaptera Carly i aplikacji Carly Pro, która kosztuje około 60 USD. Kilka ważnych funkcji, takich jak rejestracja baterii i reset serwisowy, to dodatkowe zakupy.

Istnieje również kilka innych skanerów, które działają cuda w samochodach BMW, takich jak skaner Foxwell (w tym samym przedziale cenowym co Carly) lub Autel Maxidas (poziom profesjonalny/dla wszystkich marek samochodów).

Jeśli ktoś próbuje dowiedzieć się, jaki jest najlepszy skaner dla BMW, gorąco polecam przeczytanie tego obszernego artykułu. Recenzje wideo różnych skanerów BMW. Plusy i minusy itp.

Najlepsze skanery do diagnozy i kodowania BMW

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Jesteście niesamowici.
Ten artykuł ma Carly jako nr 1. Ma to sens, ponieważ jest to ten, który zapewnia najlepszą ogólną wartość dla użytkowników takich jak my. Jak wspomniano w mojej pierwotnej odpowiedzi i tym artykule, nawet jeśli zapłacisz za cały sprzęt i dodatki, to około 200 USD, co jest bardzo dobrą ofertą, biorąc pod uwagę wszystkie rzeczy, które możesz zrobić.
Nawiasem mówiąc, nie musisz od razu kupować wszystkich dodatków, Twoja początkowa inwestycja wyniesie około 100 USD za adapter i oprogramowanie.

Wysłane z mojego LGLS991 za pomocą aplikacji mobilnej Bimmerfest

#18 ·
Carly pobiera więcej za dodatkowe opcje, prawda?

To fizyczny klucz sprzętowy Bluetooth OBD, a następnie X kwota za opcję, której chcesz użyć, prawda?

Czy darmowa aplikacja kosztuje w końcu 200$? Czy to z tego zrozumiałem?

#19 ·
Carly pobiera więcej za dodatkowe opcje, prawda?

To fizyczny klucz sprzętowy obd bluetooth, a następnie X kwota za opcję, której chcesz użyć, prawda?

więc darmowa aplikacja kosztuje 200$? czy to właśnie z tego zrozumiałem?
Tak, w sumie tak jest. Ale warto. Można z tym zrobić o wiele więcej, a także jest dobre dla nowszych modeli. Więc nie musisz kupować innego. Kiedy dostałem swój, powiedziano mi, że jest dobry dla serii E60 i F10. Możesz zrobić więcej z serią F, takich jak otwieranie i zamykanie klap wydechowych, zatrzymywanie i uruchamianie, wyłączanie wszystkich za pomocą prostego wyboru i uruchamianie diagnostyki tyle razy, ile chcesz, zanim otrzymasz opłatę.

Wysłane z mojego SM-G892A za pomocą Tapatalk

#21 ·
#22 ·
Czy to wszystko dla Androida?

https://www.amazon.com/gp/product/B0187HPAOS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A14BT59XZ1JDDR&psc=1

Co jeszcze muszę kupić do najbardziej podstawowych rzeczy? Chcę tylko zresetować kontrolkę "usterka ograniczenia", która właśnie się zaświeciła, na razie.
Tak, to jest ten, który mam. Dostajesz to, a potem musisz pobrać aplikację. Najlepiej zapłacić za pełne korzystanie z niej. Jest tak wiele rzeczy, które możesz zrobić. Ten obd2 dungle działa również dla stylu nadwozia F, a także E60

Wysłane z mojego SM-G892A przy użyciu Tapatalk

#24 ·
#25 ·
Głupie pytanie... Mam czytnik Bluetooth ELM i któregoś dnia spróbowałem go użyć w moim E60 dla zabawy. Carly nie chce się uruchomić, jest na początku, gdzie pisze „proszę czekać” i dużo słów... ale nigdy nie dochodzi do 100% po pewnym czasie. Wysłałem e-mail do Carly, ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Wiem, że klucz działa, ponieważ Torque łączy się i uruchamia od razu... jakiś pomysł?

Nie spieszę się zbytnio, ponieważ całe programowanie zrobiłem przez INPAs itp. na moim laptopie rok lub dwa lata temu, ale pomyślałem, że fajnie byłoby to zobaczyć na moim telefonie z Androidem z adapterem ELM (używałem go w przypadku niektórych innych samochodów producenta, aby uzyskać kody).

#35 ·
Głupie pytanie ... Mam czytnik Bluetooth ELM i pewnego dnia spróbowałem go użyć w moim E60 dla zabawy. Carly nie chce się uruchomić, jest na początku, gdzie mówi proszę czekać i dużo słów.. ale nigdy nie dochodzi do 100% po pewnym czasie. Wysłałem e-mail do Carly bez odpowiedzi. Wiem, że klucz działa, ponieważ Torque łączy się i uruchamia od razu.. jakiś pomysł?

Nie spieszę się zbytnio, ponieważ całe programowanie zrobiłem przez INPAs itp. na moim laptopie rok lub dwa lata temu, ale pomyślałem, że fajnie byłoby to zobaczyć na moim telefonie z Androidem z adapterem ELM (użyłem go w kilku innych samochodach producenta, aby uzyskać kody)
Natknąłem się na dokładnie ten sam problem. Najpierw obwiniłem adapter jako wadliwy, a sprzedawca na eBay faktycznie wysłał inny. Ten sam problem. Kupiłem inny tańszy model, ot tak - ten sam problem.
Dziwne, kilka razy Carly wydawało się łączyć i uruchamiać sprawdzanie kodu, ale wyrzuciło 38 różnych kodów błędów. Właściwie wysłałem to e-mailem do Carly z prośbą o poradę, ale ich odpowiedź brzmiała mniej więcej tak: "Och, musisz kupić wersję Pro i ciężko pracujemy nad tak wieloma nowymi funkcjami."

Badając INPA i zdobywając kabel połączeniowy OBD2, odkryłem, że niektóre E60/E61 faktycznie mają zamienione 2 piny portu OBD2!! Zależy to od roku i od tego, jak BMW przeprowadzało własną diagnostykę. Teraz zapomniałem szczegółów (to było 2 lata temu). ALE rezultatem jest to, że wydaje się, że złącza ELM nie będą działać w samochodzie.

#26 · (Edited)
Właśnie to kupiłem. 85 $ za adapter. 60 $ rocznie za subskrypcję. Złożyłem skargę do iCarly w sprawie subskrypcji, a oni chwalili się wszystkim, nad czym pracują. Ale mam tylko jeden samochód i naprawdę nie obchodzi mnie, co dodają do innych pojazdów.

#27 · (Edited)
Jeśli chodzi o skanery...

Autel bije Snap on na głowę. Nie masz pojęcia, jak to jest kupić zestaw narzędzi do skanowania za 5000 $, tylko po to, by 14 miesięcy później dowiedzieć się, że aktualizacja kosztuje kolejne 1800 $,

Autel oferuje dożywotnie aktualizacje. Sprzedaliśmy nasz Snap on solus na rzecz Autel maxisys, nie mogliśmy być szczęśliwsi

w każdym razie... to jest zakres narzędzi do skanowania od 3 do 5 tysięcy dolarów.. Nie widzę, żebyście to robili.. ALE mogę wam powiedzieć, że jeśli jesteście fanami BMW, powinniście prawdopodobnie mieć skaner Creator

komunikacja modułu narzędzia do skanowania BMW (bez kodowania) warta około 50 $... bez wątpienia... mimo że mam drogie narzędzia do skanowania... trzymam to tanie narzędzie do skanowania w samochodzie

Twoją następną najlepszą opcją, jeśli chcesz wydać trochę więcej pieniędzy, jest zakup normalnego narzędzia do skanowania obd2..

jak mk808 za 500 $, który będzie komunikował się z każdym samochodem wyprodukowanym po 1996 roku... to raczej inwestycja... chyba że planujesz wkrótce umrzeć lub nie posiadać innego samochodu,
inwestycja jednorazowa w narzędzie do skanowania, które będzie rozmawiać z każdym samochodem na drodze,

bez względu na to, co chcesz zrobić.. wydawanie pieniędzy na dobre narzędzie do skanowania nie jest już złym pomysłem.. OBD2 nie zniknie w najbliższym czasie..

i nie mów mi, że to za dużo.. Nadal używam samsunga note, ludzie wychodzą i wydają 900 $ na telefony.. więc 2-500 dolarów za narzędzie do skanowania to nie tak źle

#30 ·
Właśnie zamówiłem Creator C110 C110+ V5.2 Airbag ABS SRS Diagnostic Fault Trouble Code Scanner Reader dla BMW z Amazon. Nie mogę się doczekać, aż usunę to głupie światło usterki pasażera. To takie irytujące.

#31 ·
Kasowanie kodów - Skaner - Ograniczenie ruchu pasażerów

Właśnie zamówiłem Creator C110 C110+ V5.2 Airbag ABS SRS Diagnostic Fault Trouble Code Scanner Reader dla BMW z Amazon. Nie mogę się doczekać, aby skasować to głupie światło usterki ograniczenia ruchu pasażerów. To takie irytujące.
Zatem - Czy to narzędzie zadziałało u Ciebie, aby skasować ten kod/światło? Ciekawy

#33 · (Edited)
BimmerLink: to dobrze wykonana aplikacja do kodów błędów na iPhone'a, niedroga i z przejrzystym/intuicyjnym interfejsem. Niedawno zaktualizowana, więc wszystkie informacje są w języku angielskim. Około 50 dolarów za aplikację i urządzenie Wi-Fi OBD II — nie jest wymagana subskrypcja. Ale ups, odczytuje tylko samochody serii F i G.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Bimmerfest

#37 · (Edited)
Mam Actron CP9690 (Bosch) sprzed 5 lat, który kupiłem do innego pojazdu. Odczytuje wszystkie kody, które do tej pory miałem, bez problemów.

Wysłane z mojego LGLS755 za pomocą Tapatalk
Czy obsługuje również obd1? Potrzebuję skanera obsługującego zarówno obd1, jak i obd2.

#40 ·
Mam Bimmergeeks Protool. Działa z mojego telefonu z systemem Android za pomocą kabla K+D za 20 dolarów z Amazon. Koszt programu to 120 dolarów i stale otrzymuje aktualizacje z większą liczbą funkcji. Będzie przechwytywać dane na żywo i podobno umożliwia programowanie modułów, chociaż nie potrzebowałem jeszcze tej funkcji. (jeszcze)

#41 ·
Mam je wszystkie... jak dotąd najlepszy i najłatwiejszy jest nt510 *który jest narzędziem do skrobania

Odkryłem, że wielu z was nie potrzebuje bezpośrednich funkcji administracyjnych programów takich jak INPA, IsTa i riengold.