BMW Forum - BimmerFest BMW Forums banner
Status
Not open for further replies.
2,821 - 2,840 of 3,266 Posts
Cześć wszystkim,
Próbowałem szukać na forum, ale bezskutecznie, wybaczcie, jeśli zostało już opublikowane/zapytane.

Czy Apple Car Play można jakoś zakodować za pomocą ESYS? Czy wymaga to jakiejś modernizacji sprzętu, czy tylko oprogramowania? Wymagany FSC?

Dziękuję bardzo
Wymaga jednostki centralnej HU_NBT2, ID5 lub ID6 i kodu FSC.

Wielkie dzięki
Mam F45 z ENTRY_NAV i Navi Business (6UP).
Przypuszczam, że nie mogę uaktualnić mojego systemu, prawda?
Możesz doposażyć wszystko. Jesteś ograniczony tylko wiedzą i finansami.

Save
Cześć wszystkim! Niesamowite forum o niesamowitych samochodach!

Niedawno dostałem F31.

Czy mogę prosić o link do informacji i oprogramowania do kodowania? Proszę i dziękuję.
Nie, to niemożliwe:

"SpilltheBimms zdecydował się nie odbierać wiadomości prywatnych lub może nie mieć możliwości ich odbierania. Dlatego możesz nie być w stanie wysłać do niego/niej swojej wiadomości".

Wyślij mi PW, gdy to ogarniesz.

Save
Tak, to jest jasne jak kryształ... Chodziło mi o to, czy mogę ulepszyć mój obecny system poprzez kodowanie lub coś w tym stylu lol
Możesz kodować jednostkę centralną i inne ECU, ale kodowanie nie jest żadnym rodzajem ulepszenia. Zmienia ono jedynie zachowanie.

Save
Cześć
Przyjaciel próbował zakodować swojego F25 najnowszymi danymi psdzdata. Samochód jest również na najnowszym poziomie i-level.
Ale otrzymuje błąd podczas aktywacji VO.

Zobacz załączony błąd.

Czy ktoś wie, jaki może być problem?

Dziękuję

Attachments

Save
Cześć
Przyjaciel próbował zakodować swojego F25 z najnowszymi danymi psdzdata. Samochód jest również na najnowszym poziomie i-level.
Ale otrzymuje błąd podczas aktywacji VO.

Zobacz załączony błąd.

Czy ktoś wie, w czym może tkwić problem?

Dziękuję
Nieprawidłowe parametry połączenia.

Save
Cześć Shawn

Co dokładnie masz na myśli?

Jest w stanie zobaczyć wszystkie ECU i opis, ale ten błąd pojawia się tylko podczas aktywacji FA.

Save
Cześć Shawn

Co dokładnie masz na myśli?

Widzi wszystkie ECU i opis, ale ten błąd pojawia się tylko podczas aktywacji FA.
Wszystkie ustawienia na ekranie połączenia muszą być zgodne z instrukcjami, w tym brak określania I-Step i niewybieranie "Czytaj parametry z VCM", co ludzie wciąż ignorują, a potem wpadają w problemy i nie mogą sobie wyobrazić dlaczego.

Save
i-krok w polach po prawej stronie nie został wybrany ani Parametry odczytane z VCM :-( tylko cel F025 dla X3 Zbudowany 2016.

Czy jest problem z SA 7LF? To jest M-Pckg.

Save
i-step in the fields on the right side have not been chosen nor Read parameters from VCM :-(
just the target F025 for an X3 Built 2016.

is there an issue with SA 7LF? This is the M-Pckg.
Czy FA jest zmodyfikowane? Czy masz błąd z oryginalnym FA?

Save
i-step in the fields on the right side have not been chosen nor Read parameters from VCM :-(
just the target F025 for an X3 Built 2016.

is there an issue with SA 7LF? This is the M-Pckg.
337 M Sports Package. 7LF is Model M Sport.

7LF is in FAFP for F25. Co się dzieje, gdy próbujesz "Oblicz FP" z FA-Editor?

Które podwozie wybrałeś dla E-sys Launcher?

Nie, FA jest oryginalne. Samochód jest fabrycznie nowy. I tak, błędy są w oryginalnym FA. Do dziś nic nie zostało zakodowane w tym samochodzie.

Sprawdzimy jutro obliczanie FP.
Używa esysplus ... który działał do tej pory w innych samochodach.

Save
2,821 - 2,840 of 3,266 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.