Więc spojrzałem na recenzje na Amazonie dotyczące tego dodatku do uszczelniania. Jestem super sceptyczny wobec zabiegów typu snake oil dla samochodów, próbowałem wielu przez lata i nigdy nie działały, ale hej, dlaczego nie spróbować za 10 dolarów, zanim wydasz tysiące.
W każdym razie kupiłem AT 205, usunąłem 4 uncje oleju i włożyłem AT 205. Dobrze wyczyściłem obszar płynem do czyszczenia hamulców. To było wczoraj i nie widzę wycieku oleju dzisiaj, więc trzymam kciuki. (Zaktualizuję, jeśli będzie przeciekać)
Ponieważ mechanizm różnicowy wcześniej wybuchł i został zainstalowany przez kiepski warsztat i przeciekał od pierwszego dnia, założyłem, że wibracje pochodzą właśnie z tego, salon (pierwszy/ostatni raz, kiedy tam zabrałem samochód) również powiedział, że to mechanizm różnicowy, najprawdopodobniej z powodu wycieku, wiem, że tego nie sprawdzili.
Ale z mechanizmu różnicowego nie dochodzą żadne dziwne dźwięki, a wibracje/drżenie, które odczuwam, wydają się występować tylko wtedy, gdy zaczynam jeździć. Zauważyłem również, że problem zaczął się pojawiać w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Cóż, w ciągu ostatnich kilku miesięcy założyłem opony zimowe, które są felgami oem z oponami run flat, nie było problemu od razu, kiedy je zmieniłem, ale myślę, że może to być spowodowane zimną pogodą, która tworzy płaskie plamy w oponach w nocy w zimne noce, a następnie, gdy opony się nagrzeją, wibracje ustępują.
Czy ktoś tego doświadczył ze swoimi oponami?
Czy to może być to?
Co jeszcze może powodować wibracje tylko przez pierwszy kilometr, a potem ustępują?
Czy zimny olej w mechanizmie różnicowym może to powodować?
Na zdrowie
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk