Oprócz zakupu dwóch 500 ml butelek płynu do spryskiwaczy BMW "high intensity" intensywnego działania (PN 83 12 0 410 745) u dilera w celu napełnienia 1-litrowego zbiornika, jakich innych, równie dobrych płynów używasz do napełniania zbiornika płynu do spryskiwaczy "intensywnego spryskiwacza"?
To samo pytanie (tylko inaczej zadane) brzmi:
P: Jakie są składniki płynu do spryskiwaczy BMW o wysokiej intensywności?
Przypuszczam, że jest to mieszanina prawie 50:50 alkoholu, który nie rozpuszcza farby i środka powierzchniowo czynnego, który nie wydostanie się z roztworu, aby zatkać dysze, ale pytanie brzmi, jaki alkohol i jaki detergent w jakim stężeniu?
Przypuszczam, że wymagania są następujące:
- Nie zamarzać (chociaż dla mnie w Kalifornii nie jest to wielki problem)
- Zawierać detergent rozpuszczający owady (myślę, że prawie każdy środek powierzchniowo czynny powinien wystarczyć)
- Zawierać alkohol (myślę, że prawie każdy alkohol zadziała, o ile jest bezpieczny dla lakieru i obniża temperaturę zamarzania i nie zapali się)
- Nie niszczyć farby (patrz wyżej)
- Nie zatykać sitka filtra (na dnie pompy) i spryskiwaczy (na masce i na zderzaku do reflektorów)
- Nie zapalić się od 2-sekundowych grzejników (myślę, że jest to bardzo małe ryzyko, ale podaję je na wszelki wypadek)
- ??? jakiekolwiek inne wymaganie ???
ODNIESIENIA:
- Co jest w płynie do spryskiwaczy BMW
- Wlano płyn do spryskiwaczy w niewłaściwy otwór
- Włożono płyn przeciw zamarzaniu do zbiornika płynu do spryskiwaczy intensywnego działania
- Co to jest płyn do spryskiwaczy o intensywnym działaniu
- Intensywny płyn do spryskiwaczy DIY
- Intensywny płyn do spryskiwaczy
MODEL UŻYCIA:
- Pociągnij dźwignię spryskiwacza/wycieraczki do siebie, aby uruchomić normalny cykl spryskiwania.
- Wciśnij koniec dźwigni w kierunku kolumny kierownicy, aby aktywować cykl intensywnego spryskiwania.
Uwaga: Na górze dźwigni znajduje się duża strzałka z literą "S", wskazująca na kolumnę kierownicy, aby wskazać właściwy kierunek.
To samo pytanie (tylko inaczej zadane) brzmi:
P: Jakie są składniki płynu do spryskiwaczy BMW o wysokiej intensywności?
Przypuszczam, że jest to mieszanina prawie 50:50 alkoholu, który nie rozpuszcza farby i środka powierzchniowo czynnego, który nie wydostanie się z roztworu, aby zatkać dysze, ale pytanie brzmi, jaki alkohol i jaki detergent w jakim stężeniu?
Przypuszczam, że wymagania są następujące:
- Nie zamarzać (chociaż dla mnie w Kalifornii nie jest to wielki problem)
- Zawierać detergent rozpuszczający owady (myślę, że prawie każdy środek powierzchniowo czynny powinien wystarczyć)
- Zawierać alkohol (myślę, że prawie każdy alkohol zadziała, o ile jest bezpieczny dla lakieru i obniża temperaturę zamarzania i nie zapali się)
- Nie niszczyć farby (patrz wyżej)
- Nie zatykać sitka filtra (na dnie pompy) i spryskiwaczy (na masce i na zderzaku do reflektorów)
- Nie zapalić się od 2-sekundowych grzejników (myślę, że jest to bardzo małe ryzyko, ale podaję je na wszelki wypadek)
- ??? jakiekolwiek inne wymaganie ???
ODNIESIENIA:
- Co jest w płynie do spryskiwaczy BMW
- Wlano płyn do spryskiwaczy w niewłaściwy otwór
- Włożono płyn przeciw zamarzaniu do zbiornika płynu do spryskiwaczy intensywnego działania
- Co to jest płyn do spryskiwaczy o intensywnym działaniu
- Intensywny płyn do spryskiwaczy DIY
- Intensywny płyn do spryskiwaczy
MODEL UŻYCIA:
- Pociągnij dźwignię spryskiwacza/wycieraczki do siebie, aby uruchomić normalny cykl spryskiwania.
- Wciśnij koniec dźwigni w kierunku kolumny kierownicy, aby aktywować cykl intensywnego spryskiwania.
Uwaga: Na górze dźwigni znajduje się duża strzałka z literą "S", wskazująca na kolumnę kierownicy, aby wskazać właściwy kierunek.